Hayata yeni bir sayfa açma isteği sizde de var mı ? Neden böyle bir istekte bulunuruz ?

Hayata yeni bir sayfa açma isteği sizde de var mı ? Neden böyle bir istekte bulunuruz ?

Hayat her insana aynı standartları sağlamaz. Bazen bir insanın hayatını çok beğeniriz keşke onun gibi olsak deriz ama onunda kendi içinde sıkıntıları olabilir bunu görmüyoruz. Velev ki onun yerinde olma şansımız var mı birde onu düşünelim bir sihirli güç olmadığına göre olamayız. En iyisi bize verilen bu hayatı güzel değerlendirmek için yeni bir sayfa açmayı düşünelim. Bu yeni sayfaya başlamadan kendimize bazı sözler verelim ve bunlara uyalım yoksa sürekli aynı döngüye düşeriz. İnsan hayatı sınırlıdır bu döngüler bize sadece zaman kaybı yaratır  o zaman ne yapalım yeni bir başlangıç için kendimize söz verip kurallarımızı baştan koyalım. Hadi gel birlikte Hayatımıza güzel yeni bir sayfa açmak için napa biliriz onu konuşalım. Senin de görüşlerini yoruma beklerim.

Yeni bir sayfa için yapmamız Gerekenler

Yeni hayatımızda neler yapmak istiyoruz bir kere onları yazalım. Ben kendim için yazayım size de fikir vermiş olayım;

  •  Herkese Güvenmeyin !  Güvenmek temel bir ihtiyaç evet ama herkese güvenirsek hata yaparız kendimizi yormak ve üzmekle kalırız. Biz hayata bir defa geliyoruz bu yüzden üzülmeyelim.
  • Kendinize Dürüst olun !  İnsan kendini kandırmayı çok sever ama biz bu hataya düşmeyelim kendinize gerçeğin acı yönünü gösterin yoksa bu zamanla sizi çok üzer. İnsan bazı şeyleri kabul edemese de onu değiştiremez bu yüzden gerçeği olduğu gibi kabul edin.
  • Çevrenizi Değiştirin ! Çevremizdeki olumsuz ve kötü insanlar bizim daha dibe batmamızı sağlar. Bu yüzden kötü dostluklardansa yalnız kalmayı seçin.
  • Yalnız kalmaktan korkma !  Herkes çıkarları uğruna gider yine kendinle kalırsın. Bu yüzden her zaman kendine odaklan ve kendine değer ver. Yalnız değilsin hem Yaratıcının seninle olduğunu bilmen sana yeter ve artar.
  • Dünyaya yeniden gelsem şunu yapardım !  Bu mümkün değil herkes dünyaya bir kez gelecek ve bir kez yaşayacak o yüzden bu bir hakkımızı doğru kullanalım ve ona göre liste yapalım ne yapmak istiyorsak yapalım. (bununla ilgili bir yazı ayrıca yazacağım)
  • Plan yapalım ve plana uyalım !  Hayatımızı bir düzen içinde devam ettirmemiz gerek bu yüzden plansız hiçbir şey yapmamalıyız.
  • Sizi üzen ve hatırlamak istemediğiniz her şeyi geride bırakın ! 
  • Uyku düzenimize dikkat edelim!
  • Kendimizi nasıl geliştirebiliriz bunun yollarını arayalım!  Öncelikler ilgi alanlarına yoğunlaş ve sonra bu ilgi alanlarınla ilgili kitaplar oku. Belgeseller izle. Araştırma yap. ( Bununla ilgili yazı yazacağım)
  • Sosyal medyada çok zaman harcamayın !

 Evet sayın okurlar hayatımıza yeni bir sayfa açmak için yukarıdakileri dikkate alıp hayatınıza geçirin inşallah daha güzel bir hayatınız olacak. Bu benim ilk yazım umarım size fayda sağlarım. Lütfen yorumlarınızı yazın beğenilerinizi belirttin. Şimdiden teşekkür ederim. Sağlıkla kalın kendinize iyi bakın.

Yorumlar

  1. Güzel bir yazı kaleme almışsın. Emeğine sağlık.
    Ayrıca blog sayfan hayırlı ve uğurlu olsun.
    Aramıza hoş geldin (:

    YanıtlaSil

Yorum Gönder